Odpri oči, spregovori! Pomagaj in doniraj!

Mladi glasbeni talenti iz Slovenije in Ukrajine navdušili še v Križankah
Kako bo zvenela prihodnost, če ne bomo ukrepali zdaj? Čas je za Alarm!

7. junija so v ljubljanskih Križankah na Alarmu – koncertu za podnebno in družbeno pravičnost, nastopili orkester Music for the Future (združena Slovenski in Ukrajinski mladinski orkester) ter raperka Masayah z gosti.

Orkester Music for the Future je pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh odigral (Negotove) štiri letne čase. Gre za priredbo Vivaldijevih Štirih letnih časov, ki so jih spisali algoritmi umetne inteligence na podlagi napovedanih podnebnih sprememb. Prvič smo lahko v živo slišali, kako bo zvenelo podnebje v Ljubljani leta 2050, če se ne bomo uprli trenutnemu stanju.

V drugi polovici koncerta pa je Masayah v duetih z 14 raperji in ob spremljavi simfoničnega orkestra premierno predstavila album H2SO4. Inspiracijo za komade so ustvarjalci črpali iz slovenske uporniške poezije. Na odru so se ji pridružili Drill, Emkej, Ezra, Ghet, Hyu, La Bagra, Leyre, Matter, N3, Slick, Vazz, Žena, Zlatko in Ivan Lotrič.

V sklopu Koncerta za podnebno in družbeno pravičnost je bilo mogoče donirati za pomoč sodelujočim glasbenikom in njihovim družinam iz Ukrajine ter za UNICEF-ove programe pomoči za otroke in družine iz Ukrajine. Otrokom in družinam iz Ukrajine pa lahko pomagate tudi vi ter jim omogočite boljšo prihodnost.

Kaj zagotovi vaša donacija?

Vaša donacija bo zagotovila osnovne življenjske pogoje in izobraževanje za mlade glasbenike iz Ukrajine, da bodo lahko v novem okolju razvijali svoj osebni potencial, ter nujno pomoč otrokom, ki so ostali v Ukrajini.