Programi pomočiNujna pomoč

Nujna medicinska pomoč, je tista, ki jo lahko pošljemo takoj, ko nastopi katastrofa

Odzovemo se v 24ih urah. Pripravljeno osebje lahko zato koordinira prvi odziv v primeru naravne katastrofe ali konfliktov in pošlje nujno pomoč takoj. In ker smo prisotni v 190 državah in teritorijih sveta, lahko naše ekipe na terenu v najkrajšem možnem času ocenijo razsežnosti katastrofe in potrebe ljudi ter se nanje učinkoviteje odzovejo. Z nujno medicinsko pomočjo tako rešimo še več ogroženih otrok.

Play Video
Če želite tudi vi poslati nujno medicinsko pomoč, DONIRAJTE ZDAJ.
Nujna medicinska pomoč rešuje življenja

Takojšen odziv nam omogočajo redne mesečne donacije v programu Starši otrok sveta. Delež rednih donacij namenimo za stalno pripravljenost nujne medicinske pomoči. Zagotavljajo vsa potrebna dolgoročna sredstva, s katerimi lahko otroci in njihovi starši ponovno svoje življenje postavijo na noge.  

Pomoč zagotavljamo v 24ih urah

V distribucijskih centrih v Kopenhagnu, Dubaju, Panami in Šanghaju se nahajajo paketi nujne pomoči, ki lahko zagotovijo takojšnjo pomoč za kar 320.000 otrok in njihovih družin za 3 tedne. To pomeni, da lahko najranljivejši otroci dobijo nujno pomoč takoj, še preden stečejo posamezne akcije zbiranja sredstev. 

Nujna medicinska pomoč ob naravnih katastrofah pa ne vključuje zgolj osnovnih dobrin za preživetje, zagotavljamo tudi nadaljnjo izobraževanje in zaščito otrok pred zlorabami. Za nas je otrokovo dobro počutje in kvalitetno življenje enako pomembno kot preživetje. Zato zagotavljamo strokovno psihosocialno pomoč in šolanje za otroke, dokler je to zares potrebno. 

V času naravne katastrofe ali vojne so prav otroci tisti, ki lahko izgubijo vse

Vsak četrti otrok na svetu živi na območju naravnih katastrof. Ob takšnih nesrečah in konfliktih, so otroci tisti, ki trpijo najbolj. Negotovost vojne ogroža ali uničuje dostop do hrane, zatočišč, socialne podpore in zdravstvene oskrbe. Kot rezultat postane večja ranljivost v družinah in otrocih.  

Mnogi otroci v državah kot so Sirija, Južni Sudan, Jemen in Ukrajina so ujeti v nasilnih konfliktih. Veliko jih je prisiljenih zapustiti svoje domove. Spet drugi, ki živijo v Nepalu, Haitiju in Filipinih, so nemočno opazovali kako so neizprosne naravne katastrofe, kot so poplave, tajfuni in potresi, popolnoma uničile njihove skupnosti in domove. 

Leta 2021 so številni izredni dogodki zahtevali še več nujne pomoči. Ena največjih katastrof, ki jih človeštvo pozna je globalna pandemija COVID-19. Zato so, kjerkoli na svetu so otroci ujeti v konfliktih ali posledicah naravnih katastrof ali pandemij, UNICEF-ovi uslužbenci na terenu, da zagotavljajo nujno medicinsko pomoč in oskrbo. Naše delo se nikoli ne konča po prvem odzivu. Na terenu ostajamo še dolgo po katastrofi in zagotavljamo dolgoročno pomoč. Le tako bodo prizadeti otroci ponovno zaživeli v stabilnih skupnostih. Z vašo donacijo lahko zagotovite cepljenje proti nalezljivim otroškim boleznim in rešite otrokom življenje.

Dolgoročna pomoč

Tudi po nekaj tednih ali mesecih, ko praviloma mediji prenehajo poročati o nastali situaciji, mi ostajamo na terenu in pomagamo. Naša pomoč tako vključuje prvi odziv in dolgoročno razvojno pomoč, kot je izobrazba in zdravstvena oskrba, da pomagamo otrokom in njihovim staršem, da ponovno zaživijo. 

UNICEF samo v Kopenhagnu na 20.000 kvadratnih metrih hrani kar 36.000 tisoč palet s paketi nujne pomoči za otroke in družine v stiski. Med njimi so paketi za nujno zdravstveno pomoč, porodničarski paketi, paketi z diagnostičnimi testi, šola v škatli ter paketi za vodo, osebno higieno in kuhanje. 

Aprila 2021 smo v Indijo poslali pošiljko nujne medicinske pomoči v podpori in v boju proti pandemiji Covid-19. Poslani so bili koncentratorji kisika, zaščitna oprema, testni kompleti, cepiva, kompleti za nujne primere in druga zdravstvena oprema. 

Če želite tudi vi poslati nujno medicinsko pomoč, donirajte zdaj.   

Za vsakega otroka nujna pomoč
Pošljite nujno medicinsko pomoč
UNICEF si pridržuje pravico, da doniran znesek uporabi za druge programe pomoči, če oceni, da je potreba po pomoči večja na drugih področjih. Samo tako lahko zagotovimo, da otroci prejmejo pomoč, ki jo najbolj potrebujejo.
Rezultati v številkah
S pomočjo darovalcev smo v letu 2021
483
humanitarnih kriz
Posredovali smo v 483 humanitarnih krizah v 153 državah.
133
milijonov
133 milijonov otrok v 95 državah je prejelo nujno humanitarno denarno pomoč.
33,3
milijonov
33,3 milijonom otrok in njihovim družinam smo v kriznih razmerah ponovno zagotovili čisto pitno vodo.
31,7
milijonov
Več kot 31,7 milijona otrok je nadaljevalo z izobraževanjem v kriznih razmerah.
Deček z modro kapo in bundo
UNICEF/UN0599215/Nicodim
Otrok in mama
UNICEF/UN0598096/Moskaliuk
UNICEF/UN044451/Al-Issa
UNICEF/UN044451/Al-Issa
Dva otroka v Modri točki, pred njima je miza z igračami in pisali.
UNICEF/UN0609304/Vladimir
UNICEF/UNI196191/Georgiev
UNICEF/UNI196191/Georgiev
Pomagajte otrokom, kot je Sanjay

Pet letni Sanjay se vrača v šolo po dveh uničujočih potresih v Nepalu.

UNICEF/UNI185697/Karki

Kaj zagotovi vaša donacija?

34,90 € lahko zagotovi dve ponjavi za zaščito pred vremenskimi razmerami
56,22 € lahko zagotovi topla oblačila za tri dojenčke
126,66 € lahko zagotovi tri komplete prve pomoči
1531,93 € lahko zagotovi velik zaščitni šotor za otroke
Vaša donacija lahko priskrbi prvo pomoč na terenu, ki pride do otrok, kar lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo. DONIRAJTE ZDAJ!
Za vsakega otroka nujna pomoč
Pošljite nujno medicinsko pomoč
UNICEF si pridržuje pravico, da doniran znesek uporabi za druge programe pomoči, če oceni, da je potreba po pomoči večja na drugih področjih. Samo tako lahko zagotovimo, da otroci prejmejo pomoč, ki jo najbolj potrebujejo.
Naše delo

Kampanje za otroke

UN0150819
Nujna pomoč za Ukrajino
Kruta vojna, ki divja že celo leto in ji še ni videti konca, je za ukrajinske...
UNICEF/UN0660498/Nazari
Potres v Afganistanu
Vzhodni Afganistan je 22.6.2022 prizadel uničujoč potres s stopnjo 6,1. Več k...
UN0150819
Nujna pomoč za Ukrajino
Kruta vojna, ki divja že celo leto in ji še ni videti konca, je za ukrajinske...
UNICEF/UN0660498/Nazari
Potres v Afganistanu
Vzhodni Afganistan je 22.6.2022 prizadel uničujoč potres s stopnjo 6,1. Več k...