Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Participacija otrok in mladih Junior ambasador in Ambasador mladih

Junior ambasador in Ambasador mladih

Junior ambasador je glasnik svojih pravic in pravic vseh otrok

Junior ambasador in Ambasador mladih je projekt, namenjen otrokom in mladim, ki si želijo s svojimi idejami in aktivnostmi spreminjati svet na bolje. Sovrstnike in splošno javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok, prav tako lahko zbirajo sredstva za pomoč vrstnikom v državah v razvoju. Ključ projekta je participacija otrok in mladih v njim pomembnih odločitvah in temah.

Danes je z nami 22 otrok in mladih, ki so se v preteklih letih izkazali kot izjemno ustvarjalni in inovativni. pripravili in izvedli so akciji, s katerimi so ozaveščali svoje sovrstnike pa tudi širšo javnost o pomembnih temah ter zbrali sredstva za UNICEF-ove dolgoročne programe pomoči otrokom v državah v razvoju.

Osnovna naloga Junior ambasadorjev in Ambasadorjev mladih je, da ostajajo glasniki in zagovorniki svojih pravic in pravic vseh otrok. Ozaveščajo širšo javnost o situacijah, kjer so pravice otrok kršene, svoje sovrstnike pa spodbujajo k sprejemanju odgovornosti in aktivnem udejstvovanju, ko gre za njihove pravice in dolžnosti.

Projekt Junior ambasador je namenjen otrokom in mladostnikom mlajšim od 18 let, Ambasador mladih pa lahko postanejo mladi do 26. leta starosti. Projekt se vsako leto začne 1. septembra. Podlaga za prijavo je izvirna akcija osveščanja o otrokovih pravicah, zbiranje sredstev za otroke v državah v razvoju in kakršna koli akcija, kjer sta ključna participacija in glas otroka.

Tukaj sem za vas
Kontaktna oseba za kakršnakoli vprašanja je Maja Planinc.
Maja Planinc
Organizatorka programov zagovorništva
Izobraževanje za razvoj
Tukaj sem za vas
Kontaktna oseba za kakršnakoli vprašanja je Neja Čopi.
Neja Čopi
Organizatorka programov zagovorništva
Izobraževanje za razvoj
UNICEF_Junior_ambasador_logo_2
UNICEF
Pridruži se ekipi Junior ambasadorjev in Ambasadorjev mladih
S projektom želimo spodbuditi participacijo otrok in mladih in omogočiti, da je njihov glas slišan.
Preberi več

o Junior ambasadorju UNICEF-a

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.