Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Projekti v SlovenijiProjekti v vrtcih in šolah

Projekti v vrtcih in šolah

Učenje o otrokovih pravicah v vrtcih in šolah

V vrtcih in šolah izvajamo program Učenje o otrokovih pravicah, katerega vizija je vzgoja otrok in mladih v odgovorne državljane sveta. Naš temeljni namen je ozaveščanje otrok in mladih o njihovih pravicah, ki so zapisane v Konvenciji o otrokovih pravicah.

V okviru programa pripravljamo aktivnosti, s katerimi krepimo ozaveščanje otrok in mladostnikov. Skozi različne vsebine se otroci in mladostniki spoznavajo s problematiko današnjega sveta, istočasno pa imajo možnost pomagati svojim vrstnikom v državah v razvoju.

Z aktivnostmi želimo v redni pouk umestiti tiste vsebine, ki jih formalno izobraževanje ne zajema. V zadnjih letih smo se posvetili ničelni toleranci do nasilja, krepili smo znanje o migracijah, spodbujali k vključujoči šoli in okolju, spodbujali mlade k aktivni participaciji, predvsem pa učili o aktivnem poznavanju in uresničevanju Konvencije o otrokovih pravicah.

Ponudimo vam lahko:

Učenje o otrokovih pravicah v vašem vrtcu

V vrtcih potekajo aktivnosti v okviru izobraževalnega dela. Ponudimo vam lahko enostavno delavnice, ki jih lahko izpeljete z otroki od 4. leta dalje. Prav tako lahko delčke delavnic uporabite pri mlajših otrocih.

Učenje o otrokovih pravicah v vaši šoli

V šolah lahko izvajate aktivnosti v okviru interesne dejavnosti, razrednih ur, podaljšanega bivanja ali pa temu namenite celoten dan dejavnosti.

Punčka iz cunj v vrtcih in šolah

V okviru programa Učenje o otrokovih pravicah se v vrtcih in šolah šivajo Punčke iz cunj. Projekt ima dvojno poslanstvo, saj krepi medčloveške odnose, spodbuja solidarnost, prijateljstva, obenem pa z donacijami podpira program cepljenja otrok v državah globalnega juga. Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Tukaj sem za vas
Kontaktna oseba za kakršnakoli vprašanja je Maja Planinc.
Maja Planinc
Organizatorka programov zagovorništva
Izobraževanje za razvoj
Preberi več

Gradiva za delo z otroki

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.