Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Pridruži seProgram zapuščin

Zapuščine

Vaša oporoka lahko reši otroška življenja: zapustite svoje sledi dobrosrčnosti

Si želite, da bi lahko začeli nekaj novega? bi življenje živelo naprej? se vaša dobrosrčnost ne bi končala?
Si želite, da bi lahko začeli nekaj novega? bi življenje živelo naprej? se vaša dobrosrčnost ne bi končala?

Vse to je mogoče. Dobrosrčnost živi naprej, če se za to odločimo.

Vaša pomoč je lahko začetek novega življenja. Vaša oporoka pa srečna zgodba in večna sled dobrosrčnosti v svetu. Z darovanjem v oporoki lahko del svoje dediščine namenite za pomoč najranljivejšim otrokom sveta.

Naročite brezplačno brošuro z informacijami, kako zapustiti svoje sledi dobrosrčnosti, ki bodo živele v življenjih rešenih otrok.

Oporoka in darovanje

Darovanje v oporoki je precej enostavno. Kakršenkoli del vašega premoženja lahko zapustite UNICEF-ovim programom pomoči otrokom. Vsak vaš dar bo spremenjen v pomoč otrokom na terenu v obliki hrane, pitne vode, zdravstvene oskrbe, zaščite in izobraževanja.

Pri UNICEF-u spoštujemo, da sta oporoka in njena vsebina stvar osebne odločitve, zato smo za vas pripravili brezplačno informativno brošuro, ki vam bo v pomoč pri razmisleku, kako darovati v oporoki in kaj je možno zapustiti za pomoč otrokom sveta.

Naša zapuščina

UNICEF je bil ustanovljen leta 1946 za pomoč otrokom prizadetim v drugi svetovni vojni v Evropi in Aziji.

Med prvimi prejemniki pomoči so bili tudi otroci v Sloveniji v takratni skupni državi. Marsikdo se še spomni UNICEF-ovega mleka v prahu. Od takrat naprej skupaj z vami pomagamo otrokom po celem svetu in obeležujemo že več kot 75 let našega poslanstva.

Tako kot UNICEF ste zrasli tudi vi. Skozi leta ste utrdili svoje vrednote in prepričanja. Poskrbite, da bodo živele še naprej v vsakem rešenem otroškem življenju. Vaša oporoka ima moč. Naročite brezplačno brošuro.

Play Video

Največ kar človek lahko zapusti, je ljubezen, ki jo je dajal v času svojega življenja. Verjamem namreč, da se človeška dobronamerna energija lahko širi na različne načine in prispeva k izboljšanju življenja na Zemlji. Z UNICEF-om sem že sodelovala in program Zapuščin se mi je zdel vreden podpore. Tudi sama si želim, da bi za seboj zapustila moč, ki bi ostala za boljše življenje zanamcem.

Saša Pavček

Saša Pavček

podpornica UNICEF-ovega programa Zapuščin  

Zakaj darovanje v oporoki?

Darovanje v oporoki je v tujini že dolga leta znan in priljubljen način humanitarnosti, v Sloveniji pa kljub novosti raste po priljubljenosti. Vse več ljudi se odloči za ta način pomoči otrokom, preko katerega lahko z odločitvijo danes izboljšate življenja otrok v prihodnosti in na ta način poskrbite, da se bodo vaše sočutje in vrednote, kot so solidarnost, enakopravnost in skrb za ranljivejše upoštevali še naprej.

Kot je to storila naša dolgoletna darovalka, gospa Vanja. Gospa Vanja je že dlje časa razmišljala, da bi za seboj pustila sled dobrosrčnosti in bi njene vrednote živele naprej, tudi ko nje ne bo več. Ko je izvedela, da UNICEF omogoča darovanje v oporoki, se je tudi sama odločila, da bo uresničila to plemenito željo:

»Ogromno otrok nima osnovnih pogojev za življenje in razvoj. Trpijo in umirajo zaradi lakote, bolezni, vojn, izkoriščanja, nasilja, zlorab, naravnih nesreč ipd. Čutim odgovornost, da vsaj za malenkost prispevam k zmanjšanju njihovega trpljenja. Vsi smo ena družina, zato si moramo deliti med seboj vse, kar imamo in kar smo, najsibo prijazno besedo, sočutno pozornost, znanje ali materialne dobrine. Tekmovalnost mora zamenjati sodelovanje. Potem nam bo vsem dobro.«

Tudi vi lahko storite enako in zapustite svoje sledi dobrosrčnosti, ki bodo živele v življenjih rešenih otrok. Pridobite svojo brezplačno brošuro z informacijami, kako to narediti.

Kako darovati v oporoki?

Darovanje v oporoki je precej enostavno. Kakršenkoli del vašega premoženja lahko zapustite UNICEF-ovim programom pomoči otrokom. Vsak vaš dar bo spremenjen v pomoč otrokom na terenu v obliki hrane, pitne vode, zdravstvene oskrbe, zaščite in izobraževanja. Več o tem, kako napisati oporoko, kako darovati UNICEF-u v oporoki in kaj je možno zapustiti, si lahko preberete v brezplačni informativni brošuri, ki smo jo pripravili za vas.

Kaj lahko naredi moje darovanje v oporoki?

S tem, ko v oporoki del svoje dediščine zapustite UNICEF-u, otrokom zagotovite hrano, pitno vodo, zdravstveno oskrbo, šolanje in zaščito. Omogočite jim preživetje, otroštvo kot si ga zasluži vsak otrok in obet lepše prihodnosti.

Obljubljamo vam, da bo vaša pomoč namenjena tistim, ki so pomoči najbolj potrebni. Z darovanjem v oporoki namreč zagotovite dolgoročno razvojno pomoč, ki se lahko uporabi kadarkoli, brez čakanja, da stečejo akcije zbiranja sredstev, in za karkoli otroci v tistem trenutku na tistem območju potrebujejo. Poleg tega pa vaša pomoč otrokom ne bo le obliž na rano, temveč bo namenjena dolgoročni razvojni pomoči, s katero težave otrok rešujemo na izvoru, da se ne ponavljajo in da lahko otroci odrastejo v izobražene in samostojne odrasle.

UNICEF je največja organizacija za pomoč otrokom na svetu z več kot 75-letnimi izkušnjami na tem področju. UNICEF reši kar 95% vseh podhranjenih otrok, ki jih doseže pravočasno, smo največji strokovnjak za cepljenje na svetu in cepimo skoraj polovico vseh otrok na svetu. Otroke rešujemo iz vojsk, prisilnega dela, otroške prostitucije in porok ter jim vračamo otroštvo preko psihosocialne podpore, šolanja in igre.

Del vseh teh čudovitih dosežkov ste lahko tudi vi. Pridobite brezplačno brošuro z informacijami, kako darovati v oporoki in zapustiti svojo sled dobrosrčnosti.

UNICEF_zapuscine_10
UNICEF
Vaša pomoč je lahko začetek novega življenja
Z darovanjem v oporoki lahko del svoje dediščine namenite za pomoč najranljivejšim otrokom sveta
Moje ime je Abdikarim.
Ko odrastem, želim postati inženir.
UN0405635
Moje ime je María.
Ko odrastem, želim postati učiteljica.
Deklica sedi na postelji ob pripomočkih za učenje.
Moje ime je Sreymoch.
Kot bodoča učiteljica, bom osrečevala in izobraževala otroke.
Deklica, ki drži balon
Moje ime je Pavchhay.
V prihodnosti bom oblikoval aplikacijo, ki bo naredila izobraževanje zabavno in enostavno.
UNICEF/UN0367763/Raab
Moje ime je Haggar.
Ko odrastem, želim postati odvetnica.
UNICEF/UNI297257/Schermbrucker
Moje ime je Hanan.
Ko odrastem, želim postati odvetnica.
UNICEF/UNI394973/El-Noaimi

Tukaj sem za vas

Moje ime je Sebastijan Pešec in sem vodja Programa Zapuščin. Otrokom pomagam, ker verjamem, da si vsi zaslužimo enako in ker me vsakič, ko vidim veselje, ki ga otrokom prinašamo skupaj z vami, preplavi močan občutek sreče.

Imel sem priložnost obiskati begunsko taborišče Zaatari v Jordaniji, kjer sem videl moč UNICEF-ove pomoči za otroke. Na sliki sem z deklico Sidro in njenim očetom. Sidra v taborišču obiskuje UNICEF-ovo šolo. Ko bo velika, želi postati pravnica in se boriti za človekove pravice.

Mi ji lahko pri tem pomagamo!

Zato vas vabim, da naročite brezplačno brošuro z več informacijam o tem načinu pomoči in si preberete, kako lahko pomagate otrokom sveta.

Za vsa vprašanja pa sem dosegljiv na telefonski številki 01 583 80 60 ali na e-naslovu zapuscine@unicef.si.

UNICEF_zapuscine_10
UNICEF
Vaša pomoč je lahko začetek novega življenja
Z darovanjem v oporoki lahko del svoje dediščine namenite za pomoč najranljivejšim otrokom sveta

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.