Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Galerija
5-letni Jamen v begunskem taborišču Kan Junis drži plastenko z vodo, ki jo razdeljuje UNICEF.
UNICEF/UNI472425/El Baba
UNICEF prek zdravstvenih storitev dosega skupnosti, ki jih je prizadela suša v regiji Tigray v Etiopiji.
UNICEF/UNI528159/Tesfaye
Seba je mamica dveh deklic. Pred stopnjevanjem sovražnosti so živeli v hiši, polni rož na jugu Gaze. A s pričetkom vojne so bili prisiljeni zapustiti svoj dom. Zdaj živijo v šotoru, ki ga je Seba sama zgradila iz lesa in plastičnih prevlek.
UNICEF/UNI497809/Zaqout
13-letna Mays mora zaradi poškodbe noge uporabljati invalidski voziček. Pokaže fotografijo na svojem telefonu in tako prikliče spomine iz njenih šolskih dni pred poškodbo in pred vojno.
UNICEF/UNI501859/El Baba
Hanadi je z možem in šestimi otroki prebegnila iz mesta Gaza v Rafo. Že pot je bila izjemno travmatična, zdaj pa trpijo zaradi mraza, lakote in negotovosti. Vlada veliko pomanjkanje hrane, pitne vode in sanitetnega materiala.
UNICEF/UNI501938/Zaqout
8-letna Hadeel se igra skrivalnice na plaži, medtem ko mami pomaga prati perilo z morsko vodo. Zelo pogreša svojo šolo in prijatelje.
UNICEF/UNI501919/Zaqout
Kareem, star 11 let, živi v nenehnem strahu pred izgubo družine Pred vojno je rad igral nogomet na dvorišču hiše, ki pa je bila v napadih porušena.
UNICEF/UNI501948/Zaqout
16-letna Aya je pred vojno z družino živela na obali v Gazi. Zelo rada se je družila s prijatelji. In nenadoma se je začela vojna. Družina je nato morala svoj dom zapustiti. Znašla se je v začasnem zatočišču in ne ve, kaj naj sama s seboj. Začetek vojne zanjo pomeni prehod iz normalnosti v kaos.
UNICEF/UNI501863/El Baba
Mohammed hodi čez ruševine svojega uničenega doma v mestu Gaza. "Moj dom, moja soba in moje sanje so bili med to vojno uničeni," žalostno pove. Star je šele 9 let.
UNICEF/UNI501985/Al-Qattaa
5-letna deklica Luway okreva v bolniški postelji v mestu Khan Younis v Gazi. Luway se je s svojo družino zatekla v zavetišče, ko so ga zadele bombe. V napadu je bila hudo poškodovana, njena brata sta bila ubita, oče pa paraliziran.
UNICEF/UNI504816/Ingram
Otroci obiskujejo pouk v Harkovu, Ukrajina.
UNICEF/UNI524990/Filippov
12-letna Abeer drži svojo 4-letno sestro Zahro pred njihovo porušeno hišo v Rafi na jugu Gaze.
UNICEF/UNI485723/El Baba

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.

Prijavi se na e-novice