Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

UNICEFU-Report

U-Report

Svet smrdi … če ne upošteva mladih

V Sloveniji smo lansirali U-Report, brezplačno UNICEF-ovo platformo za krepitev participacije otrok in mladih. U-report uporablja že več kot 32 milijonov otrok in mladih v 99 državah po vsem svetu. Z njimi ustvarjamo spremembe in oblikujemo boljšo prihodnost.

Kako deluje U-Report?

Otroci in mladi lahko prek svoje priljubljene aplikacije (Facebook in Instagram Messenger, Viber, WhatsApp) podajajo svoja mnenja in sodelujejo pri pomembnih temah, ki jih zanimajo in vplivajo na njihova življenja. Tako lahko postanejo del sprememb, ki si jih želijo videti v Sloveniji. Uporaba je brezplačna in anonimna.

U-Report Slovenija deluje pod okriljem UNICEF-a Slovenija, s podporo članov uredniške skupine, imenovane U-Skupina, ki predstavlja vsebinsko in strokovno posvetovalno telo za pomoč pri izbiri tem ter oblikovanju vprašanj. Teme vključujejo področja kot so podnebne spremembe, duševno zdravje, medvrstniško nasilje …

Zakaj je pomembno, da je glas otrok slišan in upoštevan?

V skladu s Konvencijo o otrokovih pravicah imajo otroci in mladi pravico svobodno izražati svoje mnenje o temah, ki jih zadevajo, odrasli pa so jih dolžni poslušati in jemati resno. U-Report omogoča odločevalcem, da neposredno slišijo mnenja otrok in mladih v Sloveniji, otrokom in mladim pa, da izrazijo svoje stališče glede tem, ki so jim pomembne. U-Report na ta način tudi krepi uresničevanje pravice do participacije.

U-Report deluje s sofinanciranjem Ministrstva za digitalno preobrazbo.

Zanimive vsebine

Na svetovni dan otrok je Arja Ela Hvala, Junior ambasadorka UNICEF-a, prevzela vlogo ministrice za digitalno preobrazbo.
Junior ambasadorka UNICEF-a je prevzela ministrstvo za di...
Junior ambasadorka UNICEF-a je prevze...
Ministrica in mini ministrica za digitalno preobrazbo ob svetovnem dnevu...
JA pred jumbo plakatom
Svet smrdi, če ne upošteva mladih!
Svet smrdi, če ne upošteva mladih!
Danes je svetovni dan otrok.

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.