Punčke iz cunjO projektu

Izberi svojo punčko in reši otroka!

Logo UNICEF-ove punčke iz cunj

Punčka iz cunj predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim.

Punčke iz cunj v Sloveniji že od 2003

Punčka iz cunj je UNICEF-ov projekt, ki je nastal po italijanskem vzoru, danes pa se uspešno izvaja v številnih evropskih državah (Finska, Francija, Češka, Romunija itd.). V Sloveniji ga izvajamo od leta 2003.

Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza in tetanus) v državah v razvoju.

Punčka iz cunj je igrača, ki je poznana v vseh kulturah sveta. V preteklosti je marsikomu v otroštvu delala družbo, danes pa predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč.

Punčko posvojite z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim. Punčki tako zagotovite nov dom, otroku v državah v razvoju pa priložnost za zdravo življenje. Prav zato je nosilni slogan projekta Posvoji punčko in reši otroka.

Punčke iz cunj rešujejo življenja otrok

Kljub velikemu napredku na področju precepljenosti otrok približno 21 milijonov otrok še vedno ni cepljenih. To pomeni, da so posebej izpostavljeni prezgodnji smrti ali hudim posledicam za zdravje.

Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre približno 1,5 milijona otrok – trije vsako minuto!

S projektom Punčka iz cunj smo samo v Sloveniji omogočili cepljenje že skoraj 20.700 otrokom v državah v razvoju.
Razišči

o Punčkah iz cunj