Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Punčke iz cunjO projektu

Izberi svojo punčko in reši otroka!

Logo UNICEF-ove punčke iz cunj

Punčka iz cunj predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč. Posameznik punčko posvoji z donacijo v višini 30 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti osmim otroškim nalezljivim boleznim.

Punčke iz cunj letos praznujejo 20. rojstni dan. Praznujte z nami!

Punčka iz cunj je UNICEF-ov projekt, ki je nastal po italijanskem vzoru, danes pa se uspešno izvaja v številnih evropskih državah (Finska, Francija, Češka, Romunija itd.). Po vzoru kolegov iz italijanske Gorice se je projekt leta 2003 prenesel v Otrokom prijazno mesto Nova Gorica, za tem pa še na vso Slovenijo.

Kaj je lepšega, kot ob svojem rojstnem dnevu osrečiti tudi druge? Punčke iz cunj rešujejo otroška življenja in osrečijo kar trikrat: otroka, ki smo mu rešili življenje, obdarovanca, ki prejme unikatno darilo, in izdelovalko, ki je punčki vdahnila življenje. 

Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za UNICEF-ov program cepljenja otrok proti osmim nalezljivim otroškim boleznim (davica, ošpice, oslovski kašelj, otroška paraliza, tuberkuloza, tetanus, hepatitis B in hemofilus influence B) v državah v razvoju.

Punčka iz cunj je igrača, ki je poznana v vseh kulturah sveta. V preteklosti je marsikomu v otroštvu delala družbo, danes pa predstavlja otroka iz države v razvoju, ki ga je potrebno cepiti in potrebuje našo pomoč.

V zahvalo za donacijo 30 evrov si lahko izberete punčko ali fantka iz cunj. UNICEF pa lahko z zneskom zagotovi cepljenje enega otroka proti osmim otroškim nalezljivim boleznim. Punčki tako zagotovite nov dom, otroku v državah v razvoju pa priložnost za zdravo življenje.

Punčke iz cunj rešujejo življenja otrok

Kljub velikemu napredku na področju precepljenosti otrok pa v zadnjih letih 67 milijonov otrok na globalni ravni ni opravilo rutinskega cepljenja. To pomeni, da so posebej izpostavljeni prezgodnji smrti ali hudim posledicam za zdravje.Zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečili s cepljenjem, vsako leto umre približno 1,5 milijona otrok – trije vsako minuto!
S projektom Punčka iz cunj smo samo v Sloveniji omogočili cepljenje že več kot 22.000 otrokom v državah v razvoju.
Razišči

o Punčkah iz cunj

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.