Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Pridruži seDonacija dohodnine

Donacija dohodnine

1 % vaše dohodnine lahko podarite najranljivejšim otrokom sveta

Vas ne stane nič, njim pa lahko pomeni tudi razliko med življenjem in smrtjo. 1 % vaše dohodnine, ki bi drugače šel v državno blagajno, lahko namenite UNICEF-ovim programom pomoči otrokom sveta.

Vaša pomoč bo zagotovila hrano, pitno vodo, zdravstveno oskrbo, izobraževanje in zaščito za najranljivejše otroke po svetu. Tako bodo rezultati vašega celoletnega truda in dela segli tudi do tistih, ki potrebujejo nujno pomoč.

Kaj lahko naredi vaša donacija dohodnine?

Povprečna donacija dohodnine za UNICEF-ove programe je v letu 2022 znašala 17,32 €. To na primer lahko zagotovi kar 49 paketkov terapevtske hrane za podhranjene otroke, kar je dovolj za več kot dvotedensko terapijo za enega otroka. S tem boste otroka rešili pred smrtjo zaradi podhranjenosti in mu omogočili okrevanje naproti zdravi telesni teži in zdravemu otroštvu. Vaša donacija dohodnine lahko spremeni otroško življenje!

Kako to storite?

Da bi vam olajšali postopek, smo za vas pripravili spletni obrazec, ki ga izpolnete in podpišete z elektronskim podpisom. Tako ni potrebno tiskanje in tudi ne pošiljanje po fizični pošti. Celoten postopek uredite preko spleta, mi pa v vašem imenu obrazec pošljemo na Finančno upravo Republike Slovenije (FURS). Za elektronski podpis tudi ne potrebujete digitalnega potrdila, saj zadostuje enostaven elektronski podpis na ekranu.

Želite postopek vseeno opraviti preko fizičnega obrazca?

Če želite, lahko obrazec za donacijo dohodnine tudi natisnete, ga dopolnete s svojimi podatki in ročno podpišete. Nato ga oddate na pošto, naš naslov je že izpolnjen in tudi poštnina je že plačana.

Preberi več

Zgodbe otrok

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.