Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Duševno zdravjeP-odporni mladi

K dobremu duševnemu zdravju otrok lahko pripomorejo tudi pedagogi

S projektom P-odporni mladi ponujamo seminarje in gradiva za šolsko osebje za krepitev duševnega zdravja otrok in mladih.

Družbena izolacija, stigma, ne prepoznavanje lastnih čustev in občutkov ter nevednost o obstoječih oblikah pomoči, so glavni dejavniki tveganja, ki otrokom in mladim preprečujejo, da bi dobili pravočasno pomoč. 

Podporni odnosi z vrstniki, družino in učitelji v kombinaciji z odprtimi, iskrenimi pogovori brez stigme pa so glavni zaščitni dejavniki za pozitivno duševno zdravje in dobro počutje otrok in mladih.

V okviru projekta podajamo seminarje za šolsko osebje ter gradiva za pedagoge, s pomočjo katerih želimo pripomoči k zgodnjemu prepoznavanju duševnih stisk.

P-ODPORNI mladi je del projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022«, ki ga sofinancirajo Evropska unija, Ministrstvo za javno upravo in Ministrstvo za zunanje zadeve, izvaja pa Platforma SLOGA. Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev.

Projekt je delno omogočil Open society Initiative za Evropo v okviru Open Society Foundations.

Logo_Presidency_Project
Logo_Evropska_unija
Logo_RS_Ministrstvo_za_javno_upravo
Logo_Sloga
Logo_Open_society_foundations

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.

Prijavi se na e-novice