Vika iz Ukrajine si želi postati učiteljica

Vika iz Ukrajine si želi postati učiteljica

Deklica s šolsko torbo
UNICEF/UN0581422/Filippov
Vika iz vzhodne Ukrajine je stara šele 7 let, a že sedaj dobro ve, kaj si želi postati, ko odraste: učiteljica.

V vzhodni Ukrajini je bilo v zadnjih osmih letih poškodovanih več kot 750 šol, zaradi česar je že pred nedavno zaostritvijo razmer imelo več tisoč otrok oviran dostop do izobraževanja. Vsak otrok si zasluži izobrazbo in s tem možnost, da si oblikuje lastno prihodnost.

UNICEF s pomočjo darovalcev v Ukrajini podpira izobraževanje otrok, v sodelovanju s partnerji smo v zadnjih osmih letih pomagali pri popravilih številnih poškodovanih šol in vrtcev ter distribuciji pripomočkov za izobraževanje, športne opreme in šolskega pohištva.

Kjer so šole popolnoma porušene ali je izobraževanje kako drugače oteženo, si prizadevamo, da otroci nadaljujejo z učenjem. Paket Šola v škatli zagotavlja učne pripomočke za učitelja in cel razred otrok. Šolanje se na tak način lahko nadaljuje v različnih prostorih, tudi v begunskih centrih. Največja nevarnost za izobraževanje otrok je namreč čakanje, da se konflikti končajo in da se otroci v vmesnem času ne izobražujejo. Tako izgubijo dragocena leta, ki jih je težko nadomestiti. Slabša izobrazba v povezavi z otroškim delom pa otroke ujame v začaran krog revščine.

List papirja, na katerega deklica piše črke in številke
UNICEF/UN0581438/Filippov

UNICEF je pripravljen na pomoč otrokom, kjerkoli so in na to, da se jim poleg varnosti in zdravja omogoči šolanje. Našo pomoč otrokom v Ukrajini smo že povečali, glede na razmere pa potrebujemo dodatno podporo s strani darovalcev, da bomo lahko dosegli vsakega otroka. Otroci potrebujejo dostop do izobraževanja in igre ter priložnost za uresničevanje svojega polnega potenciala.

NICEF/UN0581430/Filippov
NICEF/UN0581430/Filippov

UNICEF je že na terenu v Ukrajini, z nujno pomočjo, s čisto pitno vodo, s pripomočki za zdravstvo in izobraževanje in s psihosocialno pomočjo za otroke in družine. A potrebe so ogromne. 

Vika je le eden izmed otrok, ki potrebujejo našo pomoč zdaj. Prosimo, pomagajte – vsaka donacija šteje!

UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UN0300694
Za vsakega otroka cepljenje
Pomagajte zagotoviti cepiva proti nalezljivim boleznim
Preberi več

Zgodbe otrok

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.