Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Spletno mesto unicef.si

Dobrodošli na spletnem mestu Slovenske fundacije za UNICEF. Z obiskom potrjujete, da se strinjate s pogoji uporabe spletnega mesta in jih v celoti sprejemate.

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta unicef.si (v nadaljevanju Spletno mesto), ki je v lasti Slovenske fundacije za UNICEF, ustanova (v nadaljevanju UNICEF Slovenija), so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

UNICEF Slovenija:
Naziv: Slovenska fundacija za UNICEF, ustanova
Naslov: Pavšičeva ulica 1, 1000 Ljubljana
Matična številka: 4036816000
Davčna številka: SI 34588728
IBAN: SI56 0201 3025 9875 526, Nova Ljubljanska banka d.d. (SWIFT: LJBASI2X)
Spletno mesto: unicef.si,
Spletna pošta: info@unicef.si
Telefon: 01 583 80 80

Slovenska fundacija za UNICEF, ustanova, je vpisana v evidenco ustanov pri Ministrstvu za notranje zadeve pod zaporedno številko 0140-22/2011/5 z dne 14. 10. 2011.

Uporabnik: fizična ali pravna oseba, ki opravi spletno doniranje na Spletnem mestu.

Registrirani donator: fizična ali pravna oseba, ki opravi registracijo na Spletnem mestu.

Donacija: finančna sredstva namenjena za humanitarne programe pomoč, ki jih izvaja UNICEF. UNICEF Slovenija si pridržuje pravico, da doniran znesek uporabi za druge programe pomoči, če oceni, da je potreba po pomoči večja na drugih področjih. Samo tako lahko zagotovimo, da otroci prejmejo pomoč, ki jo najbolj potrebujejo.

Uporabnika (fizično ali pravno osebo) zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku doniranja (oddaje spletne donacije).

Obdelovalec osebnih podatkov je Slovenska fundacija za UNICEF, ustanova.

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili, je Slovenska fundacija za UNICEF, ustanova.

Ponudnik tehnološke podpore pri Spletnem mestu je SUPERDUPER.

Darilni artikli

UNICEF-ova punčka iz cunj (v nadaljevanju Darilo) simbolizira otroka v razvoju, ki mu donacija zagotovi cepivo proti 6 nalezljivim boleznim.  Ob donaciji donatorju podarimo simbol rešenega otroka – punčko iz cunj. Punčka iz cunj ni igrača. Je unikaten spominek, izdelan ročno, z veliko ljubezni. Izdelana je iz recikliranih materialov.

Vrste uporabnikov

Z registracijo v Spletno mesto postanete registrirani donator Spletnega mesta. Pravico do doniranja na Spletnem mestu imajo tako registrirani kot ne registrirani uporabniki.

Ob registraciji v Spletno mesto določi uporabnik uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij

Spletno mesto se zavezuje, da bo donatorjem vselej zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-naslov, telefon);
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
 • dostopnost Daril;
 • pogoje dostave Daril (način, kraj in rok dostave);
 • vsi zneski morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza;
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
  rok, v katerem je še mogoče odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • poleg tega tudi o tem, če in koliko stane donatorja vračilo donacije;
  pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z donatorji.
Postopek spletnega doniranja

Izbira donacije ali Darila

Na Spletnem mestu izberete donacijo ali Darilo, ki predstavlja darilo ob vaši donaciji in kliknite na povezavo “Doniraj zdaj” ali “Pošlji pomoč”. Sistem vas obvesti, da je bila donacija uspešno dodana v košarico in preusmeri na stran Košarice.

Košarica

Pregledate lahko vsebino košarice, odstranite donacijo iz košarice in posodobite košarico. Tukaj izberete tudi želeni način prevzema ali dostave Darila.

Če želite nadaljevati z izbiranjem donacij, kliknite povezavo “Nazaj na izbiranje” in vrnili se boste nazaj na Spletno mesto. Če želite zaključiti donacijo, kliknite povezavo “Zaključek donacije” in sistem vas bo pripeljal na stran Zaključek donacije.

Zaključek donacije

Za dokončanje donacije morate izpolniti potrebna polja:

 • Donacija: Nadaljujte s pregledom donacije. Prikazane so donacije, ki ste jih med brskanjem po Spletnem mestu dodali v košarico, višina donacije, količina, strošek poštnine, vrednost DDV-ja za poštnino in skupni strošek za plačilo.
 • Podatki plačnika: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-naslov, telefonsko številko, ulico in hišno številko, poštno številko in mesto), ki so potrebni za potrditev in zaključek donacije ter dostavo Darila. Ti podatki bodo vidni na računu.
 • Ustvari račun? Obrazec omogoča, da lahko ustvarite uporabniški račun, tako da bodo pri naslednjem doniranju podatki uporabnika že shranjeni.
 • Pošlji na drug naslov?: Izbrana Darila lahko pošljete tudi na drug naslov. Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, ulico in hišno številko, poštno številko in mesto), ki so potrebni za dostavo Darila.
 • Nam želite kaj sporočiti?: Dodate lahko komentar k donaciji.
 • Plačilo: Izbirate lahko med različnimi načini plačila.

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral, in vsebino donacijske košarice. Uporabnik potrdi donacijo s klikom na “Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani.” in s klikom na gumb “Zaključite donacijo”. Če je bila donacija uspešno zaključena boste preusmerjeni na stran Hvala.

Načini plačila

Spletno mesto omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo s kreditnimi karticami
 • plačilo s Paypal-om
 • bančno nakazilo


Plačilo s kreditnimi karticami

Za plačila s kreditno kartico uporabljamo Stripe. Na voljo je plačilo s kreditnimi in debetnimi karticami: MasterCard, Visa in American Express. Provizija za evropske kartice znaša 1,4 % od zneska nakupa + 0,25 €.

Pri plačilu s kreditnimi karticami, pred oddajo donacije, vpišite podatke o kartici (številka kartice, datum veljavnosti in CVC kodo). Ob kliku na gumb Doniraj z obveznostjo plačila se naredi avtorizacija kreditne kartice v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Med vsemi načini plačil je to zagotovo najvarnejša in najhitrejša oblika in je ravno zato tudi najbolj zaželena. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil (SSL/https). Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku spletnega mesta.

Plačilo s PayPal-om

Pri plačilu s PayPal računom ali kreditnimi karticami (Visa, American Express, Mastercard, VisaElectron) poteka plačilo preko ponudnika PayPal, ki velja za varni, hitri in anonimni sistem online e-plačevanja s kreditnimi karticami v realnem času ob takojšnji on-line avtorizaciji. Provizija znaša 3,4 % od zneska nakupa + 0,35 €.

Pri izbiri plačila preko PayPal-a vas bo sistem preusmeril na varno stran PayPal-a, kjer boste Izpolnili plačilni obrazec, po zaključku procesa preverili vse navedene podatke in potrdili plačilo. Po vaši potrditvi vas bo sistem preusmeril nazaj na spletno mesto.

Bančno nakazilo

Bančno nakazilo oz. plačilo po predračunu omogoča, da donacijo plačate preko spletne banke ali osebno na banki na. Provizija je odvisna od veljavnega cenika banke.

Pri izbiri bančnega nakazila, boste na svoj elektronski naslov prejeli navodila in podatke za plačilo. Darilo bo odposlano, ko banke obdelajo plačila in je nakazilo vidno na našem bančnem računu. Rok za plačilo po predračunu je 3 delovne dni (nato bo naročilo preklicano).

Možnosti dostave

UNICEF Slovenija Darila dostavlja samo na naslove v Sloveniji. Dostava v druge države ni možna.

Poslovni partner za dostavo paketov je Pošta Slovenije d.o.o..

Cena dostave znaša 5,50 evra z vključenim DDV.

Rok dostave

Za vse donacije, oddane med delavnikom do 12.00, UNICEF Slovenija pošlje Darilo naslednji delovni dan. Donacije, ki imajo označeno plačilo po predračunu, UNICEF Slovenija Darilo pošlje takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Darila za donacije, prejete med vikendom in prazniki, UNICEF Slovenija pošlje takoj naslednji delovni dan.

Rok dostave je 10 delovnih dni.

Pogodba o donaciji

Pogodba o donaciji je sklenjena, ko donator potrdi donacijo na Spletnem mestu.

Pogodba o donaciji se sklene v slovenskem jeziku. Ti pogoji poslovanja so sestavni del pogodbe.

UNICEF Slovenija bo skladno z interno politiko podjetja shranil podatke o donaciji ter druge spremne dokumentacije, ki je hranjena zaradi potreb skladnosti z davčno in/ali drugo relevantno zakonodajo ter zaradi potreb izvedb morebitnih inšpekcijskih, revizijskih in/ali drugih podobnih pregledov ter donatorju posledično ni na voljo.

Izdaja računa

UNICEF Slovenija izda račun med obdelavo naročila in ga priloži k Darilu. Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z doniranjem in dostavo Darila. Donator je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Na Spletnem mestu je na za donatorja vidnem mestu objavljeno obvestilo o obveznosti izdaje računa in izročitve računa donatorju ter obveznosti donatorja, da prevzame in zadrži izdani račun, in sicer v obliki, kakršna je predstavljena spodaj:

Postopek o obveščanju

Po oddaji naročila donator prejme obvestilo po elektronski pošti, da je donacija sprejeta.

UNICEF Slovenija lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče donatorja na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

Postopek doniranja za pravne osebe s sedežem v Sloveniji je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.

Vračilo donacije in pravica do odstopa

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima uporabnik pravico, da v 14 dneh UNICEF-u Slovenija na elektronski naslov ali po kakšnem drugem pisnem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Če želi donator vračilo donacije, mora to sporočiti v 14 dneh od opravljene donacije. Donacija bo povrnjena najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od donacije. Donacije bodo vrnjene v celoti. Zneska poštnine ne vračamo. Donacijo bomo vrnili na donatorjev tekoči račun.

Vračila donacij mora donator sporočiti izključno na elektronski naslov info@unicef.si ali na telefonsko številko 01 583 80 80.

Odstop od pogodbe in postopek vračila je za pravne osebe popolnoma enak.

Varnost

Spletno mesto uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita UNICEF Slovenija in Stripe. Avtorizacije kreditnih kartic se opravijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Spletnega mesta.

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete v Politiki zasebnosti.

Komunikacija - prejemanje oglasnih sporočil

UNICEF Slovenija bo z donatorjem stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik izrecno privoli. Elektronska oglasna sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 • pošiljatelj bo jasno razviden;
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo UNICEF izrecno spoštoval.
Zaščitene znamke

Spletno mesto in vsi podatki v njej, fotografije, grafični in video elementi na spletnem mestu so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja UNICEF-a Slovenija. 

Omejitev odgovornosti

Vsa besedila, slike in ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil UNICEF Slovenija ter so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, UNICEF Slovenija, v primeru, da bi radi z njimi sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja, ali bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik spletnega mesta ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.

Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nobena vsebina s tega spletnega mesta ne sme biti uporabljena ali prikazana na kakršenkoli način brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta, razen novic s pripadajočim foto in video materialom, ki so namenjene prav javnim objavam. 

UNICEF Slovenija si po svojih najboljših močeh prizadeva zagotoviti ažurnost in pravilnost vseh objavljenih podatkov.

Izključitev odgovornosti

UNICEF Slovenija si pridržuje pravico onemogočiti Spletno mesto ali onemogočiti dostop do njega zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo Spletnega mesta. V primeru tehničnih težav na spletnem mestu si UNICEF Slovenija pridržuje pravico preklicati oddana naročila, na katera je vplivala tehnična napaka. V tem primeru bo UNICEF Slovenija v najkrajšem možnem času obvestil uporabnika o preklicu naročil in ga seznanil z nadaljnjimi koraki. Pred dostopom do Spletnega mesta in uporabo le-tega si mora uporabnik sam zagotoviti ustrezno zaščito programske opreme (antivirus itd.). Uporabnik mora poskrbeti tudi za varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletnem mestu (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

UNICEF Slovenija spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po svojih najboljših močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost, to je vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav lahko uporabnik poveže po telefonu ali elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova UNICEF-a Slovenija.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. UNICEF Slovenija bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

UNICEF Slovenija si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem oziroma začasnem prebivališču uporabnika.

Izvensodno reševanje potrošniškovih sporov

Skladno z zakonskimi normativi UNICEF Slovenija ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) se nahaja tukaj.

Dodatno

Poleg Splošnih pogojev poslovanja veljajo še SMS pogoji in Politika zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Veljavnost: 24.7.2022

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.