Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

Projekti v SlovenijiVarne točke

Mlajši otroci raziskujejo Varne točke v svoji okolici

Mlajši otroci raziskujejo Varne točke v svoji okolici

Za otroke

Za mlajše otroke (zadnje starostno obdobje vrtca in prva triada osnovne šole) smo pripravili interaktivne zemljevide, ob katerih otroci obiskujejo Varne točke v svoji okolici. V vsaki od njih prejmejo žig, ko zberejo 5 takih žigov, pa prejmejo posebno nagrado.

V pomoč pri raziskovanju je lahko spletna stran varnetocke.si. Pri tem je potrebno upoštevati, da se niso nujno vse Varne točke v okolici odločile za sodelovanje.

Zemljevid za zbiranje žigov je mogoče prenesti tukaj.

Otroci nagrado prejmejo v vrtcu ali osnovni šoli (v kolikor sta se vrtec ali šola tudi pridružila akciji) ali s strani UNICEF-a Slovenija.

Za vrtce in osnovne šole

Za strokovne delavce smo pripravili delavnico na temo Varnih točk, ki jo lahko izvedete z otroki. Za otroke imamo pripravljene zemljevide v fizični obliki, lahko pa si jih tudi prenesete tukaj.

Tematske nalepke bomo poslali vsaki posamezni šoli oziroma vrtcu, ko končate z zbiranjem izpolnjenih zemljevidov s strani otrok.

Za UNICEF-ove varne točke

Varne točke, ki se odločite za sodelovanje, prejmete štampiljko in blazinico, s pomočjo katerih sodelujete v tej obsežni promocijski akciji, ki poteka po vsej Sloveniji.

Tukaj sem za vas
Kontaktna oseba za kakršnakoli vprašanja je Eva Kržišnik Janša.
Eva Kržišnik Janša
Organizatorka programov - Mentor in koordinator prostovoljcev
Zagovorništvo
Preberi več

o Varnih točkah

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.