Izkušnje UNICEF-ovih prostovoljk in prostovoljcev

Izkušnje UNICEF-ovih prostovoljk in prostovoljcev

UNICEF-ovi prostovoljci
UNICEF Slovenija

Na vprašanje »kakšna je tvoja izkušnja prostovoljstva na UNICEF-u Slovenija«, so prostovoljke in prostovoljci odgovorili sledeče:

“Na UNICEF-u sem prostovoljka, ker želim pomagati ljudem, ki pomoč potrebujejo, in prispevati k solidarnejši družbi.”

Andrea, prostovoljka

“Ob izvajanju aktivnosti z otroki me je navdušilo predvsem, kako iznajdljivi in odprti so ter kakšno moč nosijo v sebi.”

Eva, prostovoljka

“Za prostovoljstvo sem se odločila zato, da s svojim delom drugim polepšam dan, poleg tega pa pridobivam nove izkušnje in spoznavam nove ljudi. Dejstvo, da nekoga razveselim, me osrečuje in izpopolnjuje.”

Ana, prostovoljka

“Prostovoljka sem, ker na ta način prispevam k boljši družbi. Kot prostovoljka spoznavam nove ljudi in njihove življenje zgodbe in ob tem se večkrat zavem, kako hvaležna sem za življenje, ki ga imam in ga živim.”

Tamara, prostovoljka

“Ko sem se upokojila, sem želela prosti čas zapolniti s kakšnim delom, ki me bo okupiralo in zadovoljilo. V prostovoljskih novicah sem našla UNICEF-ov oglas, da iščejo pomoč. Spomnim se, da je bilo moje prvo delo pred sedmimi ali osmimi leti, ko sem pomagala pri pakiranju voščilnic. Pozneje pa sem se našla pri projektu Punčka iz cunj, kjer sem sodelovala s skupinami, ki izdelujejo punčke, kot tudi pri posvojitvah punčk iz cunj.”

Vesna, prostovoljka

“Prostovoljec na UNICEF-u sem približno dve leti. Pomagal sem pri dežuranju na razstavah Punčk iz cunj in pri izvajanju delavnic za otroke begunce v namestitvenem centru. Tekom prostovoljstva sem pridobil nove izkušnje in spoznaval nove ljudi, vse to mi je pomagalo tudi pri iskanju zaposlitve po študiju.”

Žiga, prostovoljec

V kolikor se tudi vi zanimate za prostovoljstvo na UNICEF-u Slovenija, nam pišite na aida.hajdarevic.novak@unicef.si in odgovorili vam bom na vsa vprašanja.

Aida Hajdarević Novak

Aida Hajdarević Novak

Organizatorka programov zagovorništva

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNI434932_1200x800px
Otroci so zopet žrtve podnebnih sprememb!
Pomagajte otrokom po svetu z nujno pomočjo
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.