Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
UNICEF poziva k prekinitvi vojaških operacij v Ukrajini in omogočanju dostave humanitarne pomoči

UNICEF poziva k prekinitvi vojaških operacij v Ukrajini in omogočanju dostave humanitarne pomoči

Otrok in mama
UNICEF/UN0598096/Moskaliuk

Razmere za otroke, ujete v vojaške operacije v Ukrajini, so iz minute v minuto slabše. Prejemamo poročila o napadih na bolnišnice, šole, sirotišnice ter vodovodno in kanalizacijsko omrežje. Otroci so med smrtnimi žrtvami in med ranjenimi. Ogrožajo jih neeksplodirana ubojna sredstva in drugo eksplozivno orožje, ki ostaja v naseljih. Zaradi nasilja, ki se dogaja povsod okoli njih, so otroci globoko travmatizirani.

Pozivamo k prekinitvi vojaških operacij v Ukrajini. Humanitarna pomoč mora doseči ljudi, ki so po petih dneh intenzivnih spopadov na tleh in z zraka odrezani od sveta. Prekinitev bi lahko družinam na najbolj prizadetih območjih omogočila tudi dostop do hrane in vode, zdravniške pomoči in možnost, da najdejo varno zavetje.

Ponovno pozivamo vse strani, naj zaščitijo civiliste in civilno infrastrukturo ter spoštujejo vse zakonske in moralne obveznosti, da otroke zaščitijo pred posledicami spopadov.

Takoj zdaj moramo zaščititi vse otroke v Ukrajini. Otroci potrebujejo mir.

V Ukrajini je ogroženih 7,5 milijona otrok. UNICEF je na terenu, z nujno pomočjo, s čisto pitno vodo, s pripomočki za zdravstvo in izobraževanje in s psihosocialno pomočjo za otroke in družine. UNICEF Slovenija zbira pomoč za otroke in družine v Ukrajini. Pomagate lahko:

  • prek spletne strani
  • pošljite SMS s ključno besedo UNICEF10 na 1919 in darujte 10 € ali UNICEF5 in darujte 5 € za pomoč otrokom
  • z nakazilom na TRR SI56 0201 3025 9875 526, referenca: SI 00 41103, prejemnik: SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF, PAVŠIČEVA 1, 1000 LJUBLJANA
UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNI448361
Humanitarna kriza v Gazi
Nedolžni otroci nujno potrebujejo našo pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.