Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
UNICEF-ove punčke iz cunj v podobi solinarjev in solinark

UNICEF-ove punčke iz cunj v podobi solinarjev in solinark

Punčke iz cunj v podobi solinarjev in solinark
UNICEF Slovenija

Razstava v Krajinskem parku Sečoveljske soline je na ogled do 30. junija.


V Krajinskem parku Sečoveljske soline se je odprla doslej največja dobrodelna razstava UNICEF-ovih punčk iz cunj na slovenski obali. V ambientu, ki ga zaznamuje stoletja dolga tradicija pridelovanja soli v sožitju človeka in narave, so razstavljene punčke in fantki iz cunj v tradicionalnih oblačilih solinark in solinarjev ter druge punčke. UNICEF s projektom zbira pomoč za otroke v državah v razvoju.

UNICEF-ove punčke iz cunj so v preteklosti gostovale že marsikje: na Ljubljanskem gradu, v knjižnicah in knjigarnah po Sloveniji, hotelih, kulturnih domovih, gledaliških predstavah, izložbah modnih trgovin, bankah, na enotah Pošte Slovenije in celo v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig. Zadnja v vrsti razstav, v Krajinskem parku Sečoveljske soline v Casermi na Leri, je na ogled do 30. junija.

V 21 letih so v tem dobrodelnem projektu, ki velja za enega od najbolj priljubljenih pri nas, ustvarjali že mnogi: od otrok v vrtcih in šolah, do študentov na fakultetah, od ljubiteljev ročnih del do priznanih modnih oblikovalcev, od vnukov do babic. Tokrat so razstavljene punčke najbolj zvestih ustvarjalk, prostovoljk iz vse Slovenije, ki ustvarjajo v okviru univerz za tretje življenjsko obdobje.

Vsaka od unikatnih in ročno izdelanih Punčk iz cunj predstavlja otroka v državi v razvoju, ki potrebuje pomoč. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, namreč na svetu vsako leto umre 1,5 milijona otrok.

Z donacijo 30 evrov si je mogoče izbrati punčko ali fantka iz cunj, UNICEF pa lahko s tem cepi enega otroka v državi v razvoju proti osmim otroškim nalezljivim boleznim.

V teh letih so s punčkami in fantki iz cunj iz Slovenije pomagali že več kot 22.000 otrokom v državah v razvoju.

Več o projektu na www.punckeizcunj.si.

Punčke iz cunj v podobi solinarjev in solinark
Picture of UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNI448361
Humanitarna kriza v Gazi
Nedolžni otroci nujno potrebujejo našo pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.