Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
UNICEF-ove punčke iz cunj v podobi knjižnih junakov

UNICEF-ove punčke iz cunj v podobi knjižnih junakov

UNICEF

Razstava UNICEF-ovih punčk iz cunj v podobi knjižnih junakov.

Do 31. maja je v knjigarni Konzorcij Mladinske knjige v Ljubljani na ogled posebna razstava UNICEF-ovih punčk iz cunj v podobi junakov slovenskih pravljic, pripovedk in ljudskih legend ter predstavnikov slovenskih narodnih šeg in običajev. S projektom UNICEF Slovenija zbira pomoč za otroke.

UNICEF-ove punčke iz cunj so tokrat zaživele v podobi Petra Klepca, Povodnega moža, Prekmurskega pozvačina, likov iz pripovedk o Kekcu, Martina Krpana, Zelenega Jurija, Ajdovske deklice, Kralja Matjaža, Veronike Deseniške in drugih junakov. Na posebni razstavi v Konzorciju si je mogoče izbrati svojo punčko ali fantka iz cunj, z donacijo 30 evrov pa zagotoviti cepljenje enega otroka v državah v razvoju proti otroškim nalezljivim boleznim. Zaradi bolezni, ki bi jih lahko enostavno preprečili s cepljenjem, namreč na svetu še vedno vsako leto umre 1,5 milijona otrok.

Vsaka punčka iz cunj je ročno narejen unikat, posebej za to priložnost pa so jih ustvarile prostovoljke iz Univerze za tretje življenjsko obdobje – Skupina UNI3 Murska Sobota. Ob tem so ustvarjalke povedale: »Vemo, da so zelo znani pravljični liki tujih avtorjev, ampak smo želele predstaviti naše, slovenske. V kar največji meri smo upoštevale osnovne značilnosti opisanih likov, njihovih oblačil ter avtentičnost materialov. Zavedamo se, da bo vsaka punčka pomagala preživeti enemu otroku, zato se posvečamo skrbni izdelavi ter vlagamo v delo veliko ljubezni.«

S projektom, ki je lani praznoval 20 let obstoja v Sloveniji, je UNICEF Slovenija doslej omogočili cepljenje za že več kot 22.000 otrok v državah v razvoju.

Punčke iz cunj, ki jih izdelujejo prostovoljke iz vse Slovenije, si je mogoče vse leto izbrati na www.punckeizcunj.si.

Picture of UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNI448361
Humanitarna kriza v Gazi
Nedolžni otroci nujno potrebujejo našo pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.