Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Tisoče otrok in družin ogroženih po potresu z magnitudo 6,3 v zahodnem Afganistanu

Tisoče otrok in družin ogroženih po potresu z magnitudo 6,3 v zahodnem Afganistanu

Otrok in družin po potresu v zahodnem Afganistanu
UNICEF/UNI448658/Karimi AFP

Včeraj ob približno 11. uri zjutraj je zahodni Afganistan v provincah Herat, Badghis in Farah stresel močan potres z magnitudo 6,3. Sledilo je več močnih popotresnih sunkov. Nekatera najbolj prizadeta območja so le 40 kilometrov od mesta Herat.

Ocene žrtev in škode še potekajo, uničenje pa je veliko.

Celoten obseg uničenja še ni znan, vendar prve ocene kažejo, da je umrlo ali pa je bilo ranjenih več sto ljudi, med njimi tudi ženske in otroci.

“Naj izrazim naše iskreno sožalje družinam, ki žalujejo za izgubo najdražjih,” je dejal Fran Equiza, UNICEF-ov predstavnik v Afganistanu. “Skupaj z našimi partnerji si bomo prizadevali za hitro pomoč prizadetim,” je nadaljeval.

Ekipe UNICEF-a so že na terenu in pomagajo pri izvedbi dodatnih ocen. Poškodovane zdravijo v bližnjih zdravstvenih ustanovah, tudi zdravila za nujne primere zagotavljajmo UNICEF in partnerji. Zagotavljamo tudi urgentne šotore za preobremenjene zdravstvene klinike.

UNICEF je že odposlal 10.000 higienskih kompletov, 5.000 družinskih kompletov, 1.500 kompletov zimskih oblačil, odeje, 1.000 ponjav in osnovnih gospodinjskih pripomočkov, ki bodo dopolnjevali podporo drugih agencij OZN in partnerjev.

“Kot vedno je UNICEF v tem težkem času solidaren s prebivalci Afganistana,” je zaključil Equiza.

Picture of UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNICEF/UN0310620/Prinsloo
Za vsakega otroka nujna pomoč
Pošljite nujno humanitarno pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.