Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Punčke iz cunj vabijo na Ljubljanski grad

Punčke iz cunj vabijo na Ljubljanski grad

PIC Razstava
UNICEF

Na pravljičnem gradu bodo razstavljene od 30. novembra do 30. decembra.

Unicefove punčke iz cunj letos praznujejo 20. rojstni dan in veseli smo, da bomo z njimi znova v gosteh v Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu. Pravljična razstava bo na ogled od 30. novembra do 30. decembra 2023 vsak dan med 9. in 18. uro. Vstop je prost!

Punčko iz cunj poznajo v vseh kulturah sveta, največkrat pa tudi edina igrača, ki jo pozna otrok v državi v razvoju. UNICEF-ova punčka iz cunj tako simbolizira otroka, ki potrebuje našo pomoč. Z donacijo 30 evrov zagotovimo cepivo za enega otroka proti osmim otroškim nalezljivim boleznim. Otroku v državi v razvoju bomo tako omogočili zdrav začetek in razvoj njegovih potencialov, s punčko iz cunj pa osrečili sebe ali našega obdarovanca.

UNICEF-ove punčke iz cunj so unikatne ročno izdelane umetnine, ki v sebi nosijo številne zgodbe prostovoljk, ki jih ustvarjajo. Vsaki punčki ali fantku je podarjenih veliko ur ljubezni, truda, spominov in lepih želja. Nekatere prostovoljke niso imele svoje punčke, s katero bi se kot otrok igrale, zato jih danes še toliko bolj goreče šivajo, da bi z njimi pomagale drugim otrokom.

Na letošnji praznični razstavi se bodo punčkam Unicefovih prostovoljk pridružile še kreacije študentov Fakultete za dizajn. Njihove punčke in fantki so nastali v okviru projekta BODI USTVARJALEN, BODI HUMANITAREN; JAZ = Junak prihodnosti, z veliko mero ustvarjalnosti, trajnosti in empatije.

Vabimo vas, da v tem čarobnem predprazničnem času obiščete razstavo Punčk iz cunj na Ljubljanskem gradu, si izberete svojo in širite ljubezen.

S projektom Punčka iz cunj je UNICEF Slovenija omogočil cepljenje že več kot 21.000 otrok v državah v razvoju.

Več o projektu: www.punckeizcunj.si

Na spletni strani zgoraj si lahko tudi kadarkoli pogledate in izberete svojo Punčko iz cunj.

Picture of UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNI448361
Humanitarna kriza v Gazi
Nedolžni otroci nujno potrebujejo našo pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.