Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
V še eni tragediji na grški obali v brodolomu umrle tri deklice

V še eni tragediji na grški obali v brodolomu umrle tri deklice

Izjava
UNICEF

Izjava Regine De Dominicis, direktorice UNICEF-ovega regionalnega urada za Evropo in Srednjo Azijo in posebne koordinatorke za odziv na begunce in migrante v Evropi.

Ta teden so na obali grškega otoka Hios v brodolomu umrle tri deklice, stare 5, 7 in 10 let. Dve med njimi sta bili sestri. UNICEF globoko sočustvuje z njihovimi družinami.

Ta tragični dogodek je boleč opomin, da je treba storiti več za zaščito otrok in njihovih družin, ki se podajajo na nevarno pot čez Sredozemsko morje, v iskanju azila ter varnost in miru v Evropi.

Polovico otrok, ki prihajajo v Evropo v iskanju varnosti in azila, so iz matičnih držav pregnali konflikti in vojne, kar pomeni, da je njihovo otroštvo že zaznamovano z grozotami. Naša skupna odgovornost in pravna obveznost je, da poskrbimo za njihov najboljši interes.

Včeraj so poslanci Evropskega parlamenta potrdili novi pakt Evropske unije o migracijah in azilu. UNICEF poziva države članice, naj izvajanje politik, opisanih v paktu, utemeljijo na otrokovih pravicah ter pravu EU in mednarodnem pravu. To vključuje zagotavljanje usklajenih operacij iskanja in reševanja, ki pomagajo preprečevati smrtne žrtve na morju.

Picture of UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

UNI448361
Humanitarna kriza v Gazi
Nedolžni otroci nujno potrebujejo našo pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.