Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Miha Žerko je novi predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF

Miha Žerko je novi predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF

UNICEF logo
UNICEF

Uprava Slovenske fundacije za UNICEF je za novega predsednika uprave soglasno imenovala Miha Žerka, ki je nasledil Boštjana Škufco Zaverška.

Po šestih letih uspešnega predsedovanja upravi Slovenske fundacije za UNICEF, se zaradi poteka mandata z mesta predsednika poslavlja Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije. Kljub temu ostaja povezan s fundacijo, saj bo odslej deloval v vlogi člana nadzornega sveta.

Novi predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF je Miha Žerko, predsednik uprave enega največjih slovenskih IT podjetij, SRC.

Miha Žerko

“Vesel sem, da sem bil zadnjih šest let del srčne in predane ekipe Slovenske fundacije za Unicef, ki je pomemben sestavni del največje globalne organizacije za pomoč otrokom. Z našimi aktivnostmi in pomočjo donatorjev smo v tem času vsaj malo olajšali življenja na tisoče otrok in na to smo vsi ponosni. Verjamem, da bo tudi v prihodnje UNICEF svetla točka v življenju otrok tako v Sloveniji, kot tudi po svetu,” je povedal Boštjan Škufca Zaveršek.

Vojne in konflikti, prehranska kriza, izbruhi nalezljivih bolezni, posledice podnebnih sprememb ter poglabljanje duševnih stisk otrok in mladih obračajo življenja najranljivejših na glavo. UNICEF Slovenija kot del največje globalne organizacije za pomoč otrokom ostaja zavezan k omogočanju najboljših pogojev za preživetje in razvoj za vsakega otroka.

Samo lani je fundacija za UNICEF-ove programe pomoči otrokom v državah v razvoju namenila 2,1 milijona evrov donacij. V sodelovanju s partnerji pa so v času mandata Boštjana Škufce Zaverška med drugim lansirali dolgoročna projekta Dojenju prijazno mesto, ki povečuje pogostnost dojenja v lokalnem okolju v Sloveniji, in Kako se počutiš, ki osvetljuje problematiko duševnega zdravja otrok v Sloveniji in po svetu, ter večkrat nagrajeno kampanjo ozaveščanja o spolnih zlorabah otrok – Skriti escape room. S sedaj že tradicionalnim obeleženjem svetovnega dneva otrok, pa fundacija vsako leto spodbuja participacijo otrok, tudi prek prevzemov vlog odraslih na nivoju predsedovanja državi, Državnega zbora, ministrstev, občin, podjetij, šol itd.

“Zelo sem bil počaščen, ko sem bil povabljen, da se pridružim upravnemu odboru UNICEF-a Slovenija. V zadnjih nekaj mesecih sem uspel bolj spoznati slovensko in globalno ekipo, ki sta me navdahnili s svojo predanostjo, zavzetostjo in pozitivno energijo. Zato novo vlogo sprejemam z nekaj treme in z velikim veseljem. Verjamem, da bomo skupaj nadaljevali dobro uhojeno pot prejšnje uprave in sledili motu, da se za vsakega otroka potrudimo dati vse od sebe,” je povedal novi predsednik uprave Slovenske fundacije za UNICEF, Miha Žerko.

“Boštjanu Škufci Zaveršku se zahvaljujemo za njegovo predano preteklo delo. Veselimo se, da ostaja povezan s fundacijo. S svojim znanjem, izkušnjami in proaktivnostjo je pomembno prispeval k razvoju in delovanju fundacije. Prepričani smo, da bo tako tudi z novim predsednikom uprave. V tej vlogi pozdravljamo Miha Žerka in se nadejamo uspešnega sodelovanja z njim,” je povedal izvršni direktor Slovenske fundacije za UNICEF, Tomaž Bergoč.

Članstvo v upravi in nadzornem svetu fundacije je omejeno na tri mandate po dve leti.

Picture of UNICEF Slovenija

UNICEF Slovenija

Za vsakega otroka

Vam je objava všeč? Delite jo s prijatelji:

11. UNICEF. EyadAlbaba. 31.01
Humanitarna kriza v Gazi
Nedolžni otroci nujno potrebujejo našo pomoč
Preberi več

Novice

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.