Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
UNICEF/UNI419603/Prinsloo

UNICEF-ova strokovnjakinja za prehrano Sitraka Randrembason hrani osemnajstmesečno deklico Tovirazo, ki trpi zaradi hude akutne podhranjenosti. Terapijo prejema v bolnišnici v vasi Petioky na jugozahodu Madagaskarja. Pri tem uporablja terapevtsko mleko, ki ima visoko prehransko vrednost in je izjemno pomemben del okrevanja od podhranjenosti.

Zaradi hude suše, ki traja že več let zapored, so bili uničeni pridelki. Hkrati je bil otežen tudi dostop do hrane v južnih regijah Madagaskarja. Skoraj milijonu in pol prebivalcem grozi nevarnost pomanjkanja hrane. Čeprav so bili od začetka prehranske krize izvedeni številni ukrepi, ki so prinesli mnoge pozitivne učinke, si moramo še naprej prizadevati za zagotovitev pomoči. Negotovost preskrbe s hrano in hranili še naprej ostaja realnost tega dela sveta in UNICEF še naprej deluje na terenu in zagotavlja ustrezno pomoč.

Vam je fotografija všeč? Delite jo s prijatelji:

UNICEF/UN0214042/Ohanesian
Za vsakega otroka zdravje
Omogočite dostop do zdravstvene oskrbe
Raziskuj

Ostale fotografije

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.

Podarite paketek veselja otrokom po svetu