Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.
Vsak otrok si zasluži otroštvo. Tudi otroci v vojni so samo otroci. Pomagajmo jim.

PRIDRUŽITE SE UNICEF-ovi DRUŽINI

POSTANITE STARŠI OTROK SVETA

Mesečna donacija

Poljubni znesek (€) *
0.00

Ishmael Beah leta 2019 med obiskom Slovenije.

PRIDRUŽITE SE UNICEF-ovi DRUŽINI

POSTANITE STARŠI OTROK SVETA

Mesečna donacija

Poljubni znesek (€) *
0.00

Jaz sem dokaz tega, kar omogoča vaša podpora. Darovalci, kot ste vi, so me potegnili iz vojne in me postavili na pot okrevanja. Dali so mi možnost, da postanem drugačna oseba. Vsako človeško življenje je dragoceno in vredno, da ga ohranimo – ne glede na to, od kod nekdo prihaja.”

Ishmael Beah

nekdanji otrok vojak, danes UNICEF-ov ambasador in svetovno znani pisatelj  

“Brez nabojev – ena roža za vsakega otroka.”

Deklica Majd iz Sudana obiskuje aktivnosti za psihosocialno podporo otrokom na območjih konfliktov. Narisala je vojaka, ki maha z orožjem, a namesto nabojev ima cvet.

V Sudanu je bilo zaradi spopadov razseljenih že 4 milijone otrok. Gre za najobsežnejše razseljevanje na svetu. 700 tisočim otrokom grozi smrtna nevarnost zaradi podhranjenosti. Številni otroci so bili ubiti, ranjeni ali rekrutirani v vojsko. In to je le vrh ledene gore.

Vsi otroci žal nimajo brezskrbnega nasmeha na obrazu. Pravzaprav ogromno, preveč otrok trpi. Njihove sanje so njihov edini beg stran od krutega življenja, v katerega so se rodili ali pa so v njem pristali, ne po svoji krivdi. Moja družina ima vse kar potrebuje, zato del denarja namenimo tudi tistim, ki ga zares potrebujejo. Tistim, ki jim en evro pomeni več kot nam tisoči evrov … Zato sva z možem, poleg najinim trem sončkom, postala tudi Starša otrok sveta.”

Ana

mesečna darovalka – Starš otrok sveta

1 od 5 otrok živi na območjih konfliktov ali iz njih beži

Danes je število otrok, ki potrebujejo humanitarno pomoč, večje kot kadarkoli po 2. svetovni vojni.

Več kot 30 milijonov otrok po svetu je moralo zapustiti svoje domove. Mnogi med njimi so žrtve suženjstva, trgovine z ljudmi, zlorab in izkoriščanja. Živijo v negotovosti, brez dostopa do osnovnih potrebščin.

Kaj zagotovi moja pomoč?

Zakaj postati Starši otrok sveta?

UNICEF-ov paketek veselja prva pomoč

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletnega mesta soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij.