DonirajDraginja in nevarnost lakote

Draginja in nevarnost lakote
Rast cen hrane in drugih dobrin je najbolj prizadela najranljivejše otroke

Življenjski stroški in cene hrane se dvigujejo. To občutimo vsi. A naraščajoča draginja najbolj prizadene otroke v najbolj ranljivih skupnostih po svetu. Globalna prehranska kriza – ki jo poganja dvig cen, vojni spopadi, blokirane trgovske poti, podnebne spremembe in posledice koronavirusa – pomeni da se milijoni otrok soočajo s smrtnim nivojem podhranjenosti. Od držav Afriškega roga in Sahela, do Jemna in Afganistana otroci umirajo zaradi podhranjenosti ali zaradi pomanjkanja zdravil in zdravstvenih pripomočkov. Dvig cen življenjskih stroškov jih stane njihovih življenj.

UN0594517
UNICEF/UN0594517/Dejongh

Tudi cene terapevtske hrane, s katero UNICEF in druge humanitarne organizacije zdravimo podhranjene otroke, so se povišale. Pri UNICEF-u smo največji dobavitelji terapevtske hrane na svetu, saj je zagotovimo približno 80 %. To pomeni, da kupujemo velike količine in s tem močno nižamo ceno terapevtski hrani. 

UN0649334
UNICEF/UN0649334/Rutherford

Še naprej se borimo proti podhranjenosti in proti nepotrebnim otroškim smrtim, ki so posledica bolezni. Zdaj je to pomembno še bolj kot kadarkoli. Sledimo našim vrednotam in tudi v teh časih ostaja naša najvišja vrednota otrokova dobrobit. Borimo se, da najranljivejši prebivalci našega sveta - otroci ne plačajo najvišje cene.

UN0671527
UNICEF/UN0671527/
Kako pomagamo?

Trudimo se, da bi pomagali vsem otrokom, ki nas potrebujejo. Otrokom nudimo terapevtsko hrano, čisto pitno vodo, zdravstveno oskrbo, izobraževanje in zaščito. Z vašo donacijo boste omogočili, da dosežemo še več otrok in jim priskrbimo dobrine, za katere so bili prikrajšani. Skupaj lahko rešimo življenja otrok, katere je rast cen najbolj prizadela. Ob dviganju cen vsi iščemo boljšo vrednost za naš denar in kaj je boljša vrednost kot pomagati otrokom, da preživijo in se lahko veselijo svoje prihodnosti? Že majhna donacija našim programom pomoči povzroči, da otroci ne plačajo najvišje cene.

Play Video

Kaj zagotovi vaša donacija?

42,22 € lahko zagotovi velik paket prve pomoči in zdravil
56,60 € lahko zagotovi zaščito pred rotavirusom za 10 otrok
70,00 € lahko zagotovi čisto pitno vodo za 274 otrok
133, 20 € lahko zagotovi 1 mesec terapevtske hrane za 4 podhranjene otroke
Naj ne plačajo najvišje cene otroci
Pomagajte zagotoviti sredstva za pomoč
Deček, ki so mu ravno izmerili obseg srednjega dela nadlahti, da bi preverili znake podhranjenosti.
UNICEF/UN0705934/Noorani
Otrok med zdravljenjem zaradi podhranjenosti, v zdravstvenem centru v Dolowu v Somaliji.
UNICEF/UN0591079/Taxta
Podhranjen otrok v Dolowu v Somaliji, med zdravniškim pregledom, 3. februarja 2022.
UNICEF/UN0591072/Taxta
Mama z otrokom v naročju v taborišču za notranje razseljene ljudi
UNICEF/UN0644327/Fazel